Destinații

Oslo în 12 ore

Explorarea unei noi capitale europene în doar 12 ore poate fi o provocare, dar cu o planificare atentă, poți să îți maximizezi timpul și să descoperi multe dintre comorile pe care aceasta le oferă.
Oslo este cea de-a 20-a capitală europeană pe care o vizităm.

Ne-am dorit să surprindem esența orașului și să ne bucurăm de cât mai multe din obiectivele care ne interesau. Iată cum am reușit să facem acest lucru:

  1. Alegerea momentului potrivit:
    Am optat pentru a vizita Oslo într-o zi de duminică – zi liberă pentru toți trei.
  2. Planificarea transportului:
    Am petrecut sâmbătă seara într-o parcare de unde puteam ajunge cu ușurință în centru cu tramvaiul. Alegând transportul public, am evitat bătăile de cap legate de căutarea parcării și traficul urban. Descărcați aplicația Ruter pentru a vă putea face traseul către obiectivele de vizitat.
  3. Achiziționarea Oslo Pass:
    Pentru a ne optimiza experiența, am decis să achiziționăm Oslo Pass. Această opțiune ne-a permis să accesăm rapid și convenabil multiple obiective turistice. Mai multe detalii găsiți aici.
  4. Împărțirea task-urilor:
    Fiecare a avut ceva de făcut. Irina a cercetat muzeele din Oslo și a hotărât pe care vrea să le viziteze.
  5. Planificarea vizitelor:
    Având lista finală de muzee și programele lor de funcționare, am creat un itinerariu inteligent. Acesta ne-a permis să economisim timp și să ne asigurăm că vom putea vizita toate muzeele dorite. De ce? Majoritatea muzeelor din Oslo se închid la ora 17.00 sau 18.00.

Și uite asa, am reușit să adunăm o serie de experiențe memorabile:

Primăria Oslo: Cunoscută pentru faptul că găzduiește în fiecare an ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace, în sala numită „Sala Oamenilor Mari”.

Muzeul Național: Acesta a fost cu adevărat o călătorie prin istoria artei norvegiene și internaționale. Colecția sa variată ne-a oferit o perspectivă profundă asupra culturii și evoluției artistice.

Muzeul Munch: O incursiune în universul inconfundabil al lui Edvard Munch ne-a captivat simțurile. Lucrările sale celebre sunt o reflectare emoțională a unei perioade semnificative în istoria artei.

Muzeul Polar: O călătorie virtuală și senzorială pe urmele exploratorilor celebri precum Roald Amundsen și Fridtjof Nansen ne-a oferit o perspectivă unică asupra marilor descoperiri geografice.

Muzeul Kon Tiki: Fascinația călătoriei din 1947 de 100 zile pe oceanul pacific pe o plută numită „Kon-Tiki” a lui Thor Heyerdahl a prins viață prin expuneri captivante și detaliate.

Cetatea Akershus: Pășind într-un trecut îndepărtat, am explorat această cetate construită în secolul al XIII-lea. De-a lungul timpului, a servit diverse scopuri, de la fortăreață defensivă la închisoare și reședință regală.

Puteți citi mai multe despre aceste obiective și despre worldschooling aici.

Unde am mâncat?
Irina este mare amatoare de mâncare asiatică, așa că am ales Oslo Street Food, locul ideal pentru a explora preparate din diferite culturi internationale. Deși foarte iute, supa ramen a fost pe gustul Irinei.

Concluzia este că dacă faceți un research atent și o planificare amănunțită puteți beneficia de oferte foarte prietenoase și reduceri substanțiale sau gratuități pentru accesul la obiective turistice și transport public. În felul acesta puteți profita la maxim de vizitarea unei capitale europeane echilibrând cheltuielile, timpul și obiectivele propuse.

S-ar putea să-ți placă și...

Translate »